Kinderpsychiatrisch onderzoek

Kinderpsychiatrisch onderzoek

page_headers_psychiater

Kinder- en jeugdpsychiatrie is de tak van de geneeskunde die zich bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met ontwikkelingsstoornissen en psychische problemen.

De kinder- en jeugdpsychiater richt zich op moeilijkheden die zich kunnen voordoen tijdens de ontwikkeling van kinderen en jongeren (0-17jaar) zoals: aandachtsproblemen, hyperactief en impulsief gedrag, sociale moeilijkheden, leerproblemen, tics, stemmingsproblemen, angstklachten, eetmoeilijkheden, opstandig gedrag, opvoedingsproblemen… De problemen en ongerustheden waarmee het kind of de jongere wordt aangemeld, kunnen dus erg uiteenlopend zijn.

De kinder- en jeugdpsychiater volgt een lange en doorgedreven opleiding binnen een medisch en multidisciplinair kader. De kinder- en jeugdpsychiater is verantwoordelijk voor diagnostiek en (coördinatie van) behandeling en is bevoegd voor een eventuele medicamenteuze ondersteuning wanneer die geïndiceerd is als onderdeel van een multidisciplinaire behandeling.

Er wordt, naast met de dichte context (ouders, school, CLB, huisarts), vaak ook samengewerkt met paramedische disciplines (psychologen, orthopedagogen, logopedisten, psychomotore therapeuten…) en andere artsen (kinderarts, kinderneuroloog…). Deze samenwerking gebeurt steeds in afstemming en samenspraak met de ouders.

 

Praktisch

Dr. Eva Heyde werkt enkel op telefonische afspraak. Op dit moment kunnen enkel kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar bij dr. Eva Heyde terecht.
Voor kinderen onder de 6 jaar verwijzen we graag door naar de infantwerking van UZ Gent.

Ter info: door een lange wachttijd (die loopt tot maart 2018) zijn momenteel geen nieuwe aanmeldingen mogelijk bij de kinder- en jeugdpsychiater.

Vanaf begin februari 2018 kan u opnieuw met haar contact nemen. Gelieve dit dan telefonisch te doen, via het rechtstreekse telefoonnummer: 0473 / 68 24 04. Enkel dan en zo kan een eerste afspraak worden vastgelegd.

Indien uw vraag niet zo lang kan wachten, gelieve opnieuw contact te nemen met de verwijzer.
Onze excuses voor het ongemak en met dank voor uw begrip.

Wat breng je mee op de eerste afspraak?

  • een verwijsbrief van de behandelende arts (bv. huisarts of kinderarts) is absoluut noodzakelijk
  • verslagen van eventuele eerdere relevante onderzoeken
  • een klevertje van het ziekenfonds van uw kind

Er is geen 24 uur / 7 dagen psychiatrische permanentie beschikbaar in onze praktijk. Patiënten die in begeleiding zijn, kunnen hun dringende vragen binnen kantoortijd telefonisch stellen (indien voicemail, word je teruggebeld).Voor noodsituaties, gelieve je te wenden tot de spoedgevallendienst van een algemeen ziekenhuis.

meer informatie over tarieven