Kinderpsychiatrisch onderzoek

Kinderpsychiatrisch onderzoek

page_headers_psychiater

Ter info: Aanmeldingen bij dr. Heyde zijn niet meer mogelijk.
Voor een kinder- en jeugdpsychiater in de buurt verwijzen wij u graag door naar dr. Lien Verhelst (Deinze) of dr. Delphine Vanhamme (Oudenaarde).

Kinder- en jeugdpsychiatrie is de tak van de geneeskunde die zich bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met ontwikkelingsstoornissen en psychische problemen.

De kinder- en jeugdpsychiater richt zich op moeilijkheden die zich kunnen voordoen tijdens de ontwikkeling van kinderen en jongeren (0-17jaar) zoals: aandachtsproblemen, hyperactief en impulsief gedrag, sociale moeilijkheden, leerproblemen, tics, stemmingsproblemen, angstklachten, eetmoeilijkheden, opstandig gedrag, opvoedingsproblemen… De problemen en ongerustheden waarmee het kind of de jongere wordt aangemeld, kunnen dus erg uiteenlopend zijn.

De kinder- en jeugdpsychiater volgt een lange en doorgedreven opleiding binnen een medisch en multidisciplinair kader. De kinder- en jeugdpsychiater is verantwoordelijk voor diagnostiek en (coördinatie van) behandeling en is bevoegd voor een eventuele medicamenteuze ondersteuning wanneer die geïndiceerd is als onderdeel van een multidisciplinaire behandeling.

Er wordt, naast met de dichte context (ouders, school, CLB, huisarts), vaak ook samengewerkt met paramedische disciplines (psychologen, orthopedagogen, logopedisten, psychomotore therapeuten…) en andere artsen (kinderarts, kinderneuroloog…). Deze samenwerking gebeurt steeds in afstemming en samenspraak met de ouders.

 

Praktisch

Dr. Eva Heyde werkt enkel op telefonische afspraak. Op dit moment kunnen enkel kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar bij dr. Eva Heyde terecht.
Voor kinderen onder de 6 jaar verwijzen we graag door naar de infantwerking van UZ Gent.

Dr. Eva Heyde is enkel telefonisch bereikbaar via 0473/68 24 04 op volgende momenten:

  • maandag tussen 12u en 14u
  • woensdag tussen 17u en 19u
  • vrijdag tussen 13u en 14u

Wat breng je mee op de eerste afspraak?

  • een verwijsbrief van de behandelende arts (bv. huisarts of kinderarts) is absoluut noodzakelijk
  • verslagen van eventuele eerdere relevante onderzoeken
  • een klevertje van het ziekenfonds van uw kind

Er is geen 24 uur / 7 dagen psychiatrische permanentie beschikbaar in onze praktijk. Patiënten die in begeleiding zijn, kunnen hun dringende vragen binnen kantoortijd telefonisch stellen (indien voicemail, word je teruggebeld).Voor noodsituaties, gelieve je te wenden tot de spoedgevallendienst van een algemeen ziekenhuis.

meer informatie over tarieven