Nicky Vandaele

Nicky Vandaele

page_headers_nicky2

Ter info: Er zijn geen nieuwe aanmeldingen meer mogelijk bij Nicky.
U kan terecht bij de collega-kindertherapeuten: Kaat, Patricia of Justine.

Ik ben Nicky, orthopedagoog en psychotherapeut. Ik startte mijn loopbaan in de Bijzondere Jeugdzorg, waar ik aan de slag ging met jongeren uit problematische opvoedingssituaties.  Doorheen dit werk groeide geleidelijk aan de ‘goesting’ om mij meer te gaan verdiepen in de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Daarom startte ik – na een basisopleiding – een verdiepende therapieopleiding in Antwerpen: “Integratieve opleiding in de Experiëntiële en Ontwikkelingsgerichte Kinder- en Jeugdpsychotherapie'”. Vanuit dit kader probeer ik, samen met de kinderen, jongeren én hun ouders uit te zoeken wat zij nodig hebben om zelf terug verder te kunnen gaan. We proberen op zoek te gaan naar de betekenis van de klacht of het probleem en gebruiken hiervoor allerhande technieken: gesprek, speltherapie, psychodramatechnieken, gedragstherapeutische technieken, … . Daarbij blijft het voor mij heel belangrijk dat de beleving van de cliënt centraal kan staan.

Met veel enthousiasme ga ik aan de slag met kinderen/jongeren en hun omgeving. De redenen van aanmelding kunnen heel uiteenlopend zijn: van psychosomatische klachten (vb. buikpijn door stress,…) en socio-emotionele moeilijkheden zoals hechtingsproblemen, laag zelfbeeld, depressie, verlieservaringen,… tot gedragsmoeilijkheden, angsten of opvoedingsproblemen.

Ik ben belangstellend lid van de VVCEPC (Vlaamse Vereniging voor Cliëntgerichte en Experiëntiële psychotherapie en counseling) en lid van de vereniging voor psychodrama.