Patricia Goesaert

Patricia Goesaert

page_header_patricia

Mijn naam is Patricia Goesaert. In 1996 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de KULeuven. In het begin van mijn loopbaan werkte ik met volwassenen met een mentale beperking en als coördinator in een preventief zorgcentrum van Kind & Gezin.

Sinds 2000 ben ik als psychopedagogisch consulent aan de slag op het centrum voor leerlingenbegeleiding (VCLB Menen en Waregem). Van daaruit heb ik ervaring in het werken met kinderen en jongeren met leer-, gedrags- en sociaal-emotionele problemen. In het kader van mijn werk op het CLB volgde ik ook een opleiding korte oplossingsgerichte psychotherapie.

In de begeleiding van kinderen en jongeren vind ik het belangrijk om naast aandacht voor de dingen die moeilijk lopen, ook te kijken naar hun sterktes en talenten. Bijkomend is het voor mij essentieel om de ouders en andere betekenisvolle personen te betrekken in het begeleidingsproces.

Momenteel volg ik een bijkomende opleiding speltherapie. Dit is een vorm van psychotherapie voor kinderen en jongeren waarin beeldtaal gebruikt wordt om hen vooruit te helpen. Voor deze doelgroep is het soms moeilijk om wat ze voelen en denken onder woorden te brengen. Door middel van spel en beeld krijgt de therapeut voeling met zijn/haar innerlijke leefwereld.